Mensen in balans, organisatie in balans

 

WAT IS MEDIATION

Wat is mediation
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. Een onafhankelijke bemiddelaar gaat samen met u en de andere partij op zoek naar een oplossing voor een probleem. De oplossing moet voor alle partijen aanvaardbaar zijn.

Mediation in plaats van de rechter
Als je een conflict hebt met een persoon of organisatie waar je samen niet uit komt, kun je kiezen voor mediation in plaats van een juridische procedure bij een rechter. Dat kan vaak veel tijd en geld besparen. Bij mediation werk je zelf aan een oplossing, maar krijg je er deskundige hulp bij.

Wat doet een mediator
De mediator is getraind in het begeleiden van onderhandelingen. Hij of zij oordeelt niet, maar helpt bij het vinden van een oplossing. De mediator is onafhankelijk, beide partijen moeten vertrouwen in hem of haar hebben.

Afspraken mediation in overeenkomst
Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is, moet vertrouwelijk omgaan met de inhoud van de onderhandelingen. De afspraken komen op papier te staan in een overeenkomst.

Mediatorsfederatie Nederland
De mediator moet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Zo moet hij zich inschrijven in het register van het Mediatorsfederatie Nederland. Ook moet hij zich houden aan het reglement en de gedragsregels van de MfN.

<terug>

Kaart
Opbellen
E-mail